Wie zijn wij?

Het Hoofdkwartier is een micro koffiebranderij gevestigd in Amstelveen en is nauw verbonden met Vintage Espresso Machines. De koffiebranderij is in 2015 opgericht door Roland en Arnoud om ons netwerk met iconische sixties espressomachines verder uit te breiden. Door kleinschalig te werken, zonder buffervoorraden, leveren wij onze koffiebonen met maximale vers-beleving aan horeca, private label en via onze webshop ook rechtstreeks aan de consument! We werken aan langdurige samenwerkingen met kleinschalige producenten van over de hele koffiewereld. Wij hebben een voorliefde voor Centraal-Amerikaanse koffiesoorten met een stevig doch zoet basissmaakprofiel van cacao, chocolade, natuurlijke zoetheid en geroosterde noten.

Wie is Arnoud?

Mijn passie voor koffie is begonnen als fanatieke thuis kok, lekker eten, lekker drinken maar achteraf steeds dezelfde koffie, dat moest anders kunnen! 

Hoewel ik van school uit sociaal werker ben groeide in vanuit een vakantiebaan door tot proces operator bij een groot industrieel bedrijf dat duurzame vloerbedekking produceert. Een zwaar beroep met fysieke inspanning waarbij tegelijkertijd oog voor detail, consistentie en kwaliteitscontrole zeer belangrijk zijn. Naast deze baan in ploegendienst werkte ik -op vrijwillige basis- in een micro-koffiebranderij bij mij in de buurt. In ruil voor bardiensten mocht ik meekijken en leren tijdens het branden van de koffiebonen. Doordat een klant van de microbranderij opzoek was naar een vintage espresso machine heb ik Roland leren kennen. Hij wilde zijn werkplaats en restauratie business graag uitbreiden met een eigen koffiebranderij en vroeg mij om “aan boord te komen”. 
De eerste jaren was het vaak meer sleutelen aan espressomachines dan koffiebranden totdat we in 2018 onze webshop begonnen. Sindsdien houd ik mij bij het Hoofdkwartier bezig met alles wat met de koffiebonen te maken heeft.

Wie is Roland

In 2010 stond ik op een tweesprong, thuis achter mijn laptopje werken of bezig zijn met iets waar ik echt gelukkig van werd namelijk het restaureren van oude vintage espressomachines.
Opgegroeid in de horeca en ook heel lang in deze mooie branche gewerkt te hebben, ben ik via heel wat tussenstations uiteindelijk in 2007 voor mijzelf begonnen. Ik had per slot van rekening ooit mijn opleiding bij het Ondernemers College in Amsterdam afgerond. Ik heb 3 jaar webapplicaties gebouwd als zelfstandig ondernemer en sleutelde elk vrije uurtje in mijn schuurtje aan oude espressomachines uit de jaren 50 en 60. Mijn eerste Vintage Espresso Machine was al verkocht nog voordat ik hem af had en dat ging bij de tweede en derde ook zo. Dat was voor mij het moment om de knoop door te hakken, de webapplicaties achter mij te laten en fulltime te gaan doen wat ik echt leuk vind!
Ik zocht een manier om de relatie met mijn klanten uitbreiden en in 2015 kwam ik met het idee om de verkoop van deze vintage espressomachines uit te breiden met een koffiebranderij. Wat verbindt nou beter dan (een goede kop) koffie. 

Met Arnoud als compagnon in de koffiebranderij zorgen wij hoge kwaliteit koffiebonen voor onze zakelijke maar inmiddels nog meer voor onze particuliere klanten.