Het ontstaan

Het Hoofdkwartier Koffiebranderij is in 2015 opgericht in Amstelveen in samenwerking met Vintage Espresso Machines. De koffiebranderij is ontstaan vanuit de wens om ons netwerk met iconische sixties espressomachines verder uit te breiden.

Toepassing

Door kleinschalig te werken, zonder grote buffervoorraden, leveren wij duurzame koffiebonen met maximale vers-beleving aan bedrijven, horeca voor private label en sinds 2018 via onze webshop ook rechtstreeks aan consumenten!

Visie

Wij werken aan langdurige samenwerkingen ook met de producenten van onze koffiebonen. We voeren koffiesoorten van over de hele wereld maar onze persoonlijke voorkeur zijn de Centraal- en Zuid Amerikaanse koffiesoorten. We zijn gek op typische zoete basissmaken zoals cacao, geroosterde noten, karamel en lichte specerijen.

Duurzaam

Duurzaamheid is een centraal onderwerp in onze branderij, dit voeren wij door in het gehele brandproces. Vanzelfsprekend werken wij alleen met koffie producenten waarbij welzijn en milieu centraal staan. Wij minimaliseren ons milieu-impact door afvalstromen te beperken en zo min mogelijk gebruik te maken van plastic en andere niet recyclebare (verpakkings)materialen. Bij het transport voeren we dit door door je te belonen bij grotere bestellingen, al vanaf de tweede kilo!

Sociaal

Al gelijk bij het oprichten van onze koffiebranderij hebben wij de uitgesproken wens een sociale positie te realiseren. Deze wens hebben wij met dank aan een constante groei van ons productie volume in 2019 kunnen realiseren. Daarnaast sponsoren wij een aantal projecten onder andere tegen eenzaamheid en doneren wij restpartijen aan de voedselbank.