Onderhoud en reparatie

Een Lelit espressomachine heeft één keer per anderhalf à twee jaar periodiek onderhoud nodig. Jouw Lelit Mara X (PL62X) of Lelit Bianca (PL162T) is bij ons aan het juiste adres voor reparatie of een volledige servicebeurt. Maak online een afspraak om jouw servicebeurt of reparatie in te plannen. Heb je een ander merk espressomachine check dan www.espressodokter.nl

Servicebeurt

Voor een servicebeurt ontvangen wij graag een complete machine dus inclusief reservoir, deksel, lekbak en meest gebruikte filterdrager. We streven ernaar om een servicebeurt of reparatie binnen 5 tot 10 werkdagen uit te voeren en te testen. Zodra de machine klaar staat voor gebruik ontvang je van ons een email met een afhaalbericht.

De prijs van een complete servicebeurt:
€ 205,- incl. BTW.

Defecten of storingen die worden veroorzaakt door kalkvorming vallen niet onder de wettelijke fabrieksgarantie.

Wat wordt er gedaan bij een onderhoudsbeurt?

Kalk is de grootste vijand van de espressomachine máár ontkalken is vaak een slecht idee. Voorkomen is beter dan genezen en daarom adviseren wij om in je espressomachine altijd gebruik te maken van onthard water. Dit kan met een losstaand Brita wateronthardingssysteem of bijvoorbeeld met de Lelit waterfilters óf Bilt oscar waterontharders die je in het reservoir van je espressomachine plaatst.

Ontkalken brengt een aantal risico’s met zich mee, het kan leiden tot verstoppingen als het onvolledig wordt gedaan. Het kan ook onderdelen aantasten of doorbranden wanneer de zuuroplossing te sterk is. Indien nodig kunnen wij het ontkalken van je espressomachine tegen een kleine meerprijs uitvoeren bij een servicebeurt maar nogmaals, voorkomen is beter dan genezen!

We streven ernaar om een servicebeurt of reparatie binnen 5 tot 10 werkdagen uit te voeren en de machine hierna te testen. Zodra de machine klaar staat voor gebruik ontvang je van een email met een afhaalbericht.

Nooit zelf je espressomachine ontkalken, wél het water ontkalken.